Direct naar de contentDirect naar de footer
F1 vervoersplan

Vervoersplan

Het hotel is bereikbaar zonder ticket of toegangsbewijs. Per kamer is er 1 parkeerplaats beschikbaar bij het hotel, komt u met meer auto's? Er is een toeslag van toepassing en enkel zeer beperkt beschikbaarheid, geef dit op tijd door aan onze receptie. Graag willen wij u er extra op attenderen dat gedurende het F1 weekend er geen Haarlemse taxi's kunnen rijden naar Zandvoort. Iedere bezoeker heeft tijdens de aanschaf van de ticket ook een reisarrangement afgenomen (Park + Ride, Park + Bike of Park + Train) volg dan ook de aanwijzingen op welke u hiervoor ontvangt om snel en gemakkelijk naar het circuit af te reizen.

Kijk voor meer informatie op www.dutchgp.com/vervoer​

Veel gestelde vragen:

Op welke momenten treden de verkeersmaatregelen in werking?
De meeste verkeersmaatregelen starten op donderdag 2 september 00:01 uur en eindigen op maandag 6 september om 5:00 uur. In de week daarvoor worden er al enkele voorbereidende werkzaamheden getroffen. Vanaf maandag 30 augustus worden er diverse parkeerterreinen, hoofdzakelijk langs Boulevard Barnaart, beschikbaar gesteld aan DGP. Voor een volledig overzicht van de verkeersmaatregelen en welke straten zijn afgesloten kijk op de interactieve kaart.

Hoe kan ik als F1-bezoeker met het openbaar vervoer het circuit bereiken?
Mensen die in het F1-weekend met de bus naar Zandvoort of het F1 circuit willen, reizen via Haarlem. Daar vandaan rijdt de gewone bus 81, maar nu elk kwartier tot aan de noordzijde van het circuit (halte Bloemendaal 'De Lakens'). Deze bus rijdt dit weekend dus niet door naar Zandvoort.
Speciaal voor de bezoekers van het circuit rijdt er tijdens de in- en uitstroom van de bezoekers naar en van de Dutch Grand Prix een extra bus 33 (deze buslijn is alleen toegankelijk voor bezoekers van het circuit met een speciaal OV-ticket). Ook deze rijdt vanaf Haarlem tot aan Bloemendaal 'De Lakens' (de noordzijde van het circuit). Hierdoor worden de lijnen 300, 340 en 356 verlengd tot in Bloemendaal aan Zee. Op deze wijze ontstaat er voor de inwoners uit onder andere Amsterdam-Zuid, Mijdrecht, Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Schiphol en Haarlemmermeer een volwaardige OV-verbinding naar het circuit. Ook voor treinreizigers via Schiphol is dit een goede aanvulling.
De tickethouders van de DGP in deze gebieden worden expliciet op deze optie gewezen en de kaartverkoop verloopt ook via de vervoerspagina van DGP.
Actuele reisinformatie kunt u raadplegen via https://www.9292.nl/ of https://www.connexxion.nl/.
Connexxion verkoopt voor de dagen van de Dutch Grand Prix ook een speciaal ticket voor diverse buslijnen.

Welke bussen rijden er tijdens het Formule 1 weekend?
Gedurende de periode van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september rijdt buslijn 81 niet verder dan halte ‘De Lakens’ in Bloemendaal aan Zee. De haltes van lijn 81 in Zandvoort Noord komen hiermee te vervallen. Voor reizigers uit Zandvoort-Noord die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer rijdt er tussen 11.00 en 16.00 uur een belbus. Meer informatie over het aanmelden voor deze belbus volgt op een later moment. Tijdens de in- en uitstroom van de bezoekers rijdt vanaf station Haarlem buslijn 33 meerdere keren per uur rechtstreeks naar de bushalte ‘De Lakens’. Deze buslijn is alleen toegankelijk voor bezoekers van het circuit met een speciaal OV-ticket.
Buslijn 80 rijdt via de evenementenroute zoals vaker in Zandvoort bij evenementen wordt toegepast. De bus stopt in het centrum alleen op het Thorbeckeplein. Beide lijnen rijden ieder kwartier.
Op reguliere zomerse dagen wordt ook buslijn 84 gereden, deze rijdt dan dezelfde route richting Zandvoort als buslijn 81. Gedurende het Formule 1 weekend wordt deze lijn niet ingezet. Op vrijdag, zaterdag en zondag rijden er twaalf treinen per uur van en naar Zandvoort.
Voor actuele reisinformatie verwijzen wij u door naar www.OV9292.nl of www.connexxion.nl

Kan ik nog wel met de bus naar het strand in Bloemendaal aan Zee?
Ja, dit is mogelijk. De gewone buslijn 81 rijdt tot aan halte Bloemendaal 'De Lakens'. Op zomerse dagen wordt ook buslijn 84 gereden. Gedurende de DGP rijdt deze lijn niet omdat omdat lijn 81 al een kwartierdienst rijdt.


Hoe zit het met de toegankelijkheid in de dagen/weken vóór het evenement?
Er is ongeveer 10 dagen voorafgaand aan de race een side event programmering gepland. Details over de invulling hiervan volgen nog, maar de boulevard en aangrenzende horeca blijven bereikbaar. De op- en afbouw van de Dutch Grand Prix zelf en bijbehorende evenementen hebben mogelijk impact op het aantal beschikbare parkeerplaatsen. De gemeente Zandvoort is in nauw overleg met de organisatie van Dutch Grand Prix en de stichting Zandvoort Beyond om de last hiervan zo veel mogelijk te beperken.


Blijft het centrum van Zandvoort en de strandpaviljoens voor bezoekers van buitenaf toegankelijk?
Het centrum van Zandvoort en de strandpaviljoens blijven gedurende het evenement bereikbaar. Zo blijven de winkels en de horecagelegenheden altijd bereikbaar voor bezoekers. Bezoekers of horecagasten kunnen met de trein, bus, (brom-)fiets of wandelend Zandvoort bezoeken, maar kunnen niet met de auto of motor Zandvoort in van 2 tot en met 5 september 2021.


Kan ik van Zandvoort naar Bloemendaal aan Zee?
Nee, vanaf woensdag 20.00 uur tot en met maandag 05.00 uur is doorgaand autoverkeer niet mogelijk. Ook voor fietsers en voetgangers is Boulevard Barnaart afgesloten en is geen doorgaand verkeer over de boulevard mogelijk. Buslijn 81 kan op donderdag nog wel gebruik maken van Boulevard Barnaart. Van vrijdag tot en met zondag rijdt buslijn 81 tot bushalte ‘De Lakens’.


Kan ik met de auto naar het strand of naar het dorp tijdens het Formule 1 weekend?
Nee, Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn het gehele weekend gesloten voor auto’s en motors zonder doorlaatbewijs.


Kunnen taxicentrales hun werk blijven doen in Zandvoort?
Zandvoortse taxicentrales blijven werkzaam tijdens de Dutch Grand Prix (3-5 september 2021). Taxi’s van buiten Zandvoort hebben geen toegang tot Zandvoort.
Kunnen bezoekers van Zandvoort die niet de Dutch Grand Prix bezoeken wel het dorp in?
Bezoekers zonder toegangskaartje voor de Dutch Grand Prix kunnen wel met de trein, bus, (brom-)fiets of wandelend, maar niet met de auto of motor Zandvoort in van 2 tot en met 5 september 2021. Geadviseerd wordt zo veel mogelijk buiten de in-en uitstroom van de bezoekers van de Dutch Grand Prix te reizen en zo drukte en vertraging te vermijden.


Wat zijn de piekmomenten waar ik rekening mee moet houden?
De momenten waarop veel bezoekers van de DGP naar Zandvoort reizen wordt verwacht tussen 8:00 uur en 12:00 uur (instroom) en 16:00 uur en 20:00 uur (uitstroom). Geadviseerd wordt om zoveel mogelijk te reizen buiten de in-en uitstroomtijden. Reis voor 08.00 uur, tussen 12.00 en 16.00 uur of na 20.00 uur.