Direct naar de contentDirect naar de footer

Steden rondom Haarlem

In de omgeving van Haarlem is voor zowel jong als oud voldoende vertier en vermaak.

AMSTERDAM
Binnen een half uur bent u in onze hoofdstad. Hotel Haarlem is dan ook een goede uitvalbasis voor dagtrips naar bijvoorbeeld het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum.

Bezoekt u de Amsterdam Arena voor een concert of een voetbalwedstrijd? Of het naastgelegen Ziggodome of Heineken Music Hall? Reserveer dan een overnachting in ons hotel. Met bus 300 die voor het hotel vertrekt stapt u binnen een mum van tijd voor de Amsterdam Arena uit. (www.amsterdamarena.nl) (www.connexxion.nl/dienstregeling)

ZANDVOORT
Op de plek van het huidige Zandvoort aan Zee treffen wij een kleine nederzetting aan van vissers die een marginaal bestaan leidden. Zij hadden de plek goed uitgekozen want deze locatie lag in een wat lager gelegen gebied, beschut tegen de weersinvloeden en met een makkelijke toegang tot het strand. Zo'n lager gelegen plek in de duinen werd ook wel een Sandevoerde genoemd en hier is de naam Zandvoort van afgeleid. Zandvoort is nog steeds de officiële naam van het dorp maar Zandvoort aan Zee is momenteel de meest gebruikte.