Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea Haarlem

 • Frans Hals Museum

  Frans Hals Museum

  Op cultureel gebied valt er veel te zien in Haarlem. U kunt denken aan het oudste museum, het Teylers Museum, of bekijk de prachtige schilderijen in het Frans Hals museum.

  Bekijk website
 • Teylers Museum

  Teylers Museum

  Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland in Haarlem. Kom, en verwonder je over kunst, wetenschap, geschiedenis.

  Bekijk website
 • Museum van de Geest (Het Dolhuys)

  Museum van de Geest (Het Dolhuys)

  Het Dolhuys te Haarlem is een museum in een voormalig dolhuis, waar sinds de 16e eeuw krankzinnigen werden verpleegd. Het museum heeft als belangrijkste onderwerp de psyche en geest van de mens in al haar facetten.

  Bekijk website
 • Archeologisch Museum Haarlem

  Archeologisch Museum Haarlem

  Het depot van Archeologie Haarlem bevat meer dan100.000 vondsten: het grootste deel is aardewerk (waaronder veel scherven), maar er zijn ook bodemmonsters, houten voorwerpen, bakstenen, kilo’s dierlijk botmateriaal, menselijke skeletten, leren schoenen, glas, munten, sieraden en serviezen. De oudste vondst is 6.000 jaar oud, de jongste bijna100 jaar.

  Bekijk website
 • Molen De Adriaan

  Molen De Adriaan

  Uw verblijf in Haarlem is niet compleet zonder een bezoek aan De Adriaan, een stellingmolen romantisch gelegen in het stadscentrum aan de oever van de rivier het Spaarne. Is er een molenaar aanwezig, dan ziet U een windmolen in actie.

  Bekijk website
 • Verwey Museum Haarlem

  Verwey Museum Haarlem

  De Stichting Kees Verwey bestaat sinds 1984 en beheert de nalatenschap van de Haarlemse kunstenaar.
  De collectie bestaat uit honderden door Verwey gemaakte olieverfschilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsen en andere kunstvoorwerpen. Al het werk is gedocumenteerd. Verwey zelf bleef tot op hoge leeftijd voorzitter van de stichting. Na zijn overlijden werd de stichting enig en algeheel erfgenaam.

  Bekijk website