Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek Haarlem

In Haarlem is genoeg te ontdekken en te beleven. Ontdek de bijzondere omgeving van Haarlem met haar mooie grachten, oude panden, hofjes en gezellige winkelstraten.
Hotel Haarlem is gelegen aan de rand van de schitterende stad Haarlem, ook wel de culinaire hoofdstad van Nederland genoemd. Met haar mooie grachten, oude panden, hofjes en gezellige winkelstraten is Haarlem zeker een bezoek waard.

Tips

 • Hofjes in Haarlem

  Hofjes in Haarlem

  Ooit waren er maar liefst 40 hofjes te vinden en tegenwoordig zijn er nogruim 20 hofjes in Haarlem. Tijdens een leukerondwandeling door de stad kom je ze allemaal tegen en leer je meer over de mensen die hier woonden. Zo werden de Haarlemse hofjes tussen de 12e en de 19e eeuw gebouwd om de armen te huisvesten. Het waren vooral arme, ongetrouwde vrouwen die hier kwamen te wonen in de kleine huisjes en de vrouwen stonden onder toezicht.

  Lees meer
 • De Grote Markt/De Grote Kerk

  De Grote Markt/De Grote Kerk

  De Grote Kerk staat direct aande Grote Markt en hier is het altijd gezellig druk. En mensen ontmoeten elkaar hier zeker graag want bij de Grote Markt zijn ook de beste uitgaansgelegenheden te vinden van Haarlem!

  Lees meer
 • De Gouden Straatjes

  De Gouden Straatjes

  Als het tijd is voor eenmiddagje winkelen, dan ben je in Haarlem op het juiste adres. Haarlem is niet voor niets uitgeroepen tot Nederlands beste winkelstad en het is makkelijk te zien waarom! De Gouden Straatjes bevinden zich vlakbij de Grote Markt.

  Lees meer
 • Bierbrouwerij in Jopenkerk

  Bierbrouwerij in Jopenkerk

  Bierliefhebbers mogen een bezoek aan deJopenkerk niet missen. In het voormalige kerkgebouw is namelijk een brouwerij gevestigd waar overheerlijke Jopenbieren gebrouwd worden. Iedere donderdag, vrijdag, zaterdag staat er bijvoorbeeld een High Beer voor je klaar, een tegenhanger van de High Tea. Je geniet niet alleen van een Jopenbier, maar ook van heerlijke hapjes die gereserveerd worden.

  Lees meer
 • Stadswandeling

  Stadswandeling

  Een stadswandeling in Haarlem is de leukste manier om de stad te ontdekken. Ga mee met de openbare stadswandelingen of boek een stadswandeling met gids voor je eigen gezelschap! Ga mee en ontdek ’t mooie van Haarlem!

  Lees meer